Sampo, UPM, Swedbank, Kinnevik blev dagens köp

 

Idag skedde köp av kvalitativa bolag: Sampo, UPM, Swedbank, Kinnevik. Dessa bolag är en bra mix om man vill sprida ut riskerna.

Sampo, UPM, Swedbank, Kinnevik är finans, skog, bank och investmentbolag.

Förra veckans köp:

 

Jag är inte den bästa uppdateraren, men jag håller alltid koll på marknaden. I förra veckan köpte jag Exor, Lundbergföretagen, Svolder, Lundin Gold, Axfood och Castellum. Utöver det köpte jag fonder. Fonderna jag köpte var: AMF Aktiefond Småbolag, Avanza Global, Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära, Nordea Rysslandfond och Swedbank Robur Access Asien. Genom dessa köp har jag fokuserat på möjligheten att få hög avkastning samtidigt som jag sprider ut riskerna.

Utdelning från Sampo, UPM, Swedbank, Kinnevik

 

Jag ska vara helt ärlig och säga att jag har köpt bolag på grund av den kommande utdelningen och det är endast av psykologisk karaktär. Avkastningsmässigt spelar det inte så stor roll. Det är dock ingen hemlighet att det är kul att få utdelning som man sedan kan återinvestera. Återinvesteringen kan antingen ske i samma bolag eller i något annat bolag som ses bättre ut för stunden.

Jag testar något nytt: IPO

 

Något som jag dock hoppas på är att jag får tilldelning i bolaget Teqnion. Creades är ankarinvesterare och Spiltan är också ägare. Det gör att även jag ser potential i företaget. Jag tror dock inte jag kommer få vara med, men man kan alltid hoppas. Att investera i IPO är för mig helt nytt och jag tror inte att det kommer ske allt för ofta. Det är spännande att se hur det går.

Framtida köp:

 

Innan utdelningen ska jag köpa på mig lite mer Swedbank och kanske lite Nordea. Sedan fortsätter jag att fylla på i investmentbolagen. Idag fick jag min lön så åter igen har man lite likvider att få i rullning.

Vill du läsa mer om Sampo kan du göra det här. Om du ska jämföra olika investmentbolags substansvärde tycker jag att du ska använda dig av IBindex.