Podcasts

Här kommer jag att ge tips om kvalitativa och lärorika podcasts.

Kvalitetsaktiepodden

Ola och Claes som tillsammans gör denna podd jobbar dagligen med fundamental analys och värdeinvestering. Ola framgångsrikt på heltid sedan 2003 och Claes stapplande på deltid sedan 2017. Med podden vill vi vara en motpol till synen på aktier som lottsedlar eller bolagsnamn med tillhörande kurser på börssidor och hos olika nätmäklare. För oss är en aktie en andel i ett bolag. Dina investeringsbeslut ska baseras på den kunskap du har eller kan få om bolaget utifrån bolagets verksamhet, ledning och ekonomiska resultat. Aktiekursen ger dig priset på bolaget och en möjlighet att relatera det till din uppskattning av bolagets inneboende verkliga värde. Vi köper sällan en aktie om vi inte skulle kunna tänka oss att köpa hela bolaget om vi bara haft medlen att göra det. Vi inspireras av många stora värdeinvesterare som givmilt delar med sig av sin visdom, den främste bland dom är och förblir Warren Buffett. För att hylla våra hjältar diskuterar vi varje avsnitt ett tänkvärt citat som på något sätt vägleder oss i livet och på börsen.

Börspodden

Börspodden är Sveriges största podcast om börs och ekonomi som sedan starten 2013 haft över 14 miljoner lyssningar. I podcasten bjuder börsproffsen John Skogman och Johan Isaksson varje vecka på sina analyser om världens börsklimat och sina egna investeringar. Varning för hög underhållningsgrad! Börspodden har sedan start varit en succé och har över 200 000 lyssnare per månad. Sedan starten har de varje vecka producerat ett nytt avsnitt utan avbrott. Varje avsnitt är mellan 30-60 minuter långa. Då och då gästas Börspodden av Sveriges tyngsta finanspersonligheter. Ola Rollén, Sverker Martin-Löf och Simon Blecher är några exempel på tungviktare som besökt Börspodden.

Market Makers

Market Makers är en av Sveriges största finanspoddar med fokus på investeringar i tillväxt- och teknikaktier.

Avsnitten släpps varje torsdag och är fullmatade med bolags- och sektoranalyser, trendspaningar och spännande gäster.

Sedan starten 2017 har podden samlat på sig miljontals lyssningar och gästats av en mängd tunga namn inom finansvärlden.

Investerarens Podcast

Investerarens Podcast är fortsättningen på #PrataPengar och drivs av Nicklas Andersson (@Investeraren). Syftet med podden är att vara din finansiella partner i den ekonomiska djungeln för att motivera och inspirera kring sparande och investeringar!

Min vision är att skapa förutsättningar för alla att ta kommando över sin ekonomiska situation och bli VD över sin egen ekonomi! Varje måndag tar jag på mig mina ekonomiska glasögon med spännande teman för att förklara och inspirera kring börsen och ett nyhetssvep med de senaste finansiella nyheterna.

I podden pratas det #sparande, #aktier, #fonder, #privatekonomi, #börsen, #pension och mycket mer! Var med och påverka innehållet genom att maila till [email protected] eller skriv under hashtagg #PrataPengar eller #Investeraren i social media. Avsnitten är ca 45 minuter långa och släpps på måndagar.

Sparpodden

#sparpodden – en podd om sparande och investeringar!
Nytt avsnitt varje onsdag med programledaren Alexander Gustafsson.
Ställ dina frågor till oss under #sparpodden i sociala medier.

Avanzapodden

#AvanzaPodden – här pratar Johanna och Nicklas om allt som hör privatekonomin till. De hjälper dig hitta rätt i spardjungeln och delar med sig av sina bästa tips. Nytt tema och avsnitt varje torsdag!

Vi kommer löpande ta upp lyssnarfrågor för att stötta och hjälpa dig i ditt sparande. Du når oss i social media under #Avanzapodden eller e-post [email protected]

Penserpodden

Välkommen till Penserpodden, en podd om aktier, börs och marknad där några av våra mest framstående förvaltare och analytiker går igenom allt från både stora och små bolag till att diskutera aktuella case samt ger personliga åsikter inom sina expertisområden.