Investeringsfilosofi

Det jag eftersöker är hög avkastning under långa tidsperioder. Tider kommer att komma då börsen avkastar dåligt och vid första anblick har man förlorat pengar. Är man långsiktig är dock inte detta ett problem i och med att man då köper aktier för rabatt vid dåliga tider. Tids nog ökar kapitalet och avkastningen.

Hög avkastning är dock inte allt. Genom att diversifiera kan man känna ett större lugn. Marknadsrisker kommer alltid att finnas, men helst vill jag inte ta del av stora bolagsrisker. Jag är väldigt försiktig med att investera i bolag som jag inte ser som “säkra” investeringar.

Hur gör jag då för att generera hög avkastning samtidigt som diversifiering sker? Jag investerar i kvalitativa bolag, investmentbolag och fonder. Detta för att sprida ut riskerna samtidigt som det finns möjlighet för att få högre avkastning. Jag har dock en favorit bland dessa grupper och det är investmentbolag. De flesta investmentbolag har historiskt överpresterat index och skapat fantastisk avkastning för sina ägare. Dessutom har de flesta investmentbolag kvalitativa portföljer vilket ger upphov till både hög avkastning och diversifiering.

För mig är det viktigt att sprida ut riskerna så att jag långsiktigt ökar kapitalet oavsett marknadssituation eller diverse bolagsrisker.