Banker och investmentbolag

 

Banker och investmentbolag har sin charm. Swedbank, SEB och Lundbergföretagen är en bra mix. Idag köpte jag en del Swedbank, lite SEB och en skvätt Lundbergföretagen. Swedbank har snart utdelning och därför passar jag på att fylla på. Idag var det sista dagen att köpa SEB för att få ta del av utdelningen. Lundbergföretagen fyller jag på hela tiden och just nu tycker jag att det är helt okej substansrabatt för ett sådant kvalitativt bolag. Både banker och investmentbolag är roliga att köpa. Investmentbolag är dock betydligt stabilare. Bra köp helt enkelt.

 

Köp av banker

 

Det är ingen hemlighet att jag har fyllt på i vissa bolag bara för att det snart är utdelning. Exempel på dessa bolag är Swedbank, SEB och Lundbergföretagen. För mig spelar det dock inte så stor roll i och med att jag är långsiktig och säljer väldigt sällan. Det är dock roligt att få utdelning som man kan återinvestera och därför fyller jag på i några utvalda bolag. Bankerna har hög direktavkastning och investmentbolagen är stabila. Jag tror att alla problem som existerar idag inte kommer vara lika stora problem i framtiden. Det är därför det är bra med långsiktighet. Är man långsiktig är det dessutom väldigt bra att investera sina pengar i banker och investmentbolag.

 

Lundbergföretagen äger Handelsbanken

 

Lundbergföretagen har dessutom direktägande i Handelsbanken samt är storägare i ett annat investmentbolag som heter Industrivärden. Industrivärden är storägare i Handelsbanken. Lundbergföretagen är alltså både direkt- och indirekt ägare till Handelsbanken. I och med att jag köper Lundbergföretagen blir jag indirekt ägare till Handelsbanken. Det är det fina med investmentbolag och orsaken till att jag helst investerar i dessa.

Här kan du se vad jag har skrivit om Lundbergföretagen. Här kan du se vad jag har skrivit om Swedbank.

Om du vill se substansrabatten hos investmentbolag är Ibindex en mycket bra sida att kontrollera innan du investerar.